Често задавани въпроси

Колко голям камион/ван е нужен за преместването на моя дом/офис?

Размерът на вана или камиона нужен за преместването на даден дом или офис се определя от нашия екип на място ( посредством безплатен оглед в удобно за вас време). Това е нужно, защото повечето клиенти не могат да придобият реална представа какъв обем биха заели техните вещи.

От колко хамали имам нужда?

Най-често нашите клиенти имат нужда от двама хамали (за стандартни премествания), но ние можем да изпратим и само един, двама, трима, четирима или повече хамали ако се налага. Точният брой хамали нужни за всяко специфично преместване зависи от обема на вещите, които ще се местят, тяхното тегло както и от други допълнителни фактори. Отговорността за точния брой хамали, които ще изпратим е изцяло наша, но за да бъде нашата преценка акуратна, ние трябва да ви зададем няколко уточняващи въпроса предварително. Това може да стане на място, по телефон или по имейл.

Колко време е нужно да бъде завършено дадено преместване?

Времето необходимо за дадено преместване зависи от няколко основни фактора. Повечето от тях могат да бъдат предвидени с точност, като например обема на багажа, мебелите и вещите, които ще се местят, както и разстоянието между началната и крайната дестинация. Има обаче и други фактори, които могат да забавят процеса като например лошо място за паркиране, попадане в задръстване и др. За да сте сигурни, че вашето преместване ще мине гладко и безпроблемно ви съветваме да обмислите всички детайли, да ни осигурите добро място за паркиране както и да ни информирате навреме ако изникне нещо непредвидено.

Какви кашони са ми нужни за моето преместване?

Има много и различни размери кашони, но основните са 3 типа:

  • Стандартни – (с размери: 45см x 45см x 45см) , подходящи за всякакви вещи, които не са много тежки.
  • Кашони за книги – (с размери: 45см x 33см x 33см), подходящи за по-тежки вещи като книги, стъклени предмети и др.
  • Кашони тип гардероб – тези кашони са подходящи за преместване на дрехи.

На колко хамалски фирми трябва да се обадя?

Съветваме ви да се обадите поне на 3 хамалски фирми, за да можете да сравните техните цени, предлаганите услуги както  и  условията им. Така ще сте сигурни, че ще направите правилния избор.

Предлагате ли международно преместване?

Да. Нашата фирма има много международни партньори и можем да преместим вашия дом или офис до почти всяка точка на света.

Предлагате ли застраховка?

Да. Фирма Топ Хамали предлага пълна застраховка за всички ваши вещи, които ние местим. За целта преди преместването трябва да имате списък с нещата, които ще бъдат преместени, който да бъде прегледан и подписан едновременно от вас и от наш представител.

Кой трябва да организира паркирането на буса/камиона?

За да може вашето преместването да мине възможно най-бързо и безпроблемно е най-добре  Вие да организирате паркомястото пред вашия дом или офис.

Колко дни предварително трябва да ви резервирам?

По принцип е най-добре да ни се обадите една – две седмици предварително, за да сте сигурни, че няма да бъдем заети на желаната от вас дата за местене. Все пак, ние разполагаме с ресурсите да реагираме и в доста по-кратки срокове, ако това е наложително.